Sinds ik me kan herinneren heb ik  interesse in andere culturen, vooral culturen die dicht bij de natuur staan.
Vanuit het niets kwam het Paganisme op mijn pad en ben ik me daarin gaan verdiepen.
Het was net of ik thuis kwam, zo voelde het.
Het dicht bij de natuur staan, het contact met overledenen en de bescherming door krachten vanuit de andere kant, alles viel op zijn plek en het gaf me rust.
Het lijkt misschien raar en dromerig dat ik het over het contact met overledenen heb, maar als kind zijnde ben ik bijna verdronken samen met een buurmeisje, we waren toen een jaar of 4 en ik herinner me tot de dag van vandaag dat het onder water niet eng was, we zweefden hand in hand door het water en hadden de grootste lol.
Het werd pas eng toen we uit het water gehaald werden en er een soort reanimatie op ons toegepast werd, ik praat nu over 1955 en reanimeren ging toen iets anders dan tegenwoordig.
Sinds die tijd is het net of er een soort band is tussen mij en de andere wereld. Ik roep niks op en laat de andere kant met rust, maar soms word ik opgezocht en het is geen verbeelding, mijn vrouw ervaart het ook, soms worden we wakker en zien we entiteiten en horen we bepaalde dingen, zelfs onze honden reageren er op, maar we zijn geen van allen bang voor wat we ervaren, het voelt goed.
Het geeft me positieve energie en ik probeer die energie over te dragen aan anderen.
Het beschermen van natuur, mens en dier heeft al vanaf mijn kinderjaren in me gezeten, ook heb ik een groot rechtvaardigheidsgevoel en dat heeft me wel eens in problemen gebracht maar dat weerhoudt me niet om mijn gevoel te volgen en daarnaar te handelen.

Wat mij aantrekt in het Paganisme (Wicca) is het respect voor de natuur, de medemens en dieren.
Het mediteren deed ik al, dat heeft zijn oorsprong vanuit mijn ervaringen met het Pentjak Silat en de contacten vanuit de oude Indonesische cultuur waarbij ik ook gezien heb waar de stille kracht toe in staat is.

Mijn Wiccan naam Ward (de waker/wachter) past precies bij me (deze naam is gekozen via mijn jaargetal), het meest in mijn werkbare leven werk ik in een vorm van beveiliging, toeval?
Daar geloof ik niet in.